Forum Dziewczyński świat! Strona Główna Dziewczyński świat!
Forum dla dziewczyn :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

The Offspring

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dziewczyński świat! Strona Główna -> Muzyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pon 22:11, 28 Lip 2008    Temat postu: The Offspring



The Offspring - amerykańska grupa punk-rockowa założona w 1984 roku przez Briana Hollanda (Dexter Holland) i Grega Kriesela (Greg K). Początkowo nosili nazwę Manic Subsidal. Do grupy dołączali kolejno: Kevin Wasserman (Noodles), James Lilja (szybko odszedł zastąpiony przez Rona Welty), Ron Welty (odszedł 18 marca 2003), Rona zastąpił Atom Willard, odszedł w sierpniu 2007, obecnie na jego miejscu gra Pete Parada.

Dyskografia
The Offspring* (1989)
Ignition (1992)
Smash (1994)
Come Out and Play (1994)
Self Esteem (1994)
Gotta Get Away (1995)
Ixnay on the Hombre (1997)
All I Want (1997)
Gone Away (1997)
Meaning of Life (1997)
I Choose (1997)
Americana (1998)
Pretty Fly (For a White Guy) (1998)
Why Don't You Get a Job (1999)
The Kids Aren't Alright (1999)
She's Got Issues (1999)
Conspiracy of One (2000)
Original Prankster (2000)
Want You Bad (2001)
Million Miles Away (2001)
Splinter (2003)
Da Hui – nieoficjalny singel (2003)
Hit That (2003)
(Can't Get My) Head Around You (2004)
Greatest Hits (2005)
Can't Repeat (2005)
Complete Music Video Collection DVD (2005)
Rise and Fall, Rage and Grace (2008)
Hammerhead (2008)
You,re Gonna Go Far, Kid (2008)

źródło: [link widoczny dla zalogowanych]


*tłustym drukiem albumy

+coś do posłuchania Wink
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]

Od siebie z kolei: Uwielbiam. Pierwszą płytę wydali trzy lata przed moimi narodzinami ^^. Do ulubionych należą przede wszystkim: Want you bad, Kids aren't alright, z tych wydanych na najnowszej płycie ewidentnie Half-truism i Trust in you (ew. Stuff is messed up +Hammerhead). Od razu mi wpadli w ucho, piosenki (jak dla mnie jezyk) mają brzmienie i to zadziorne 'coś', nawet jeżeli jest to utwór wolniejszy (jak Gone Away).
Słucham namiętnie, jednego utworu potrafię po kilka(dziesiąt) nawet razy. Taki ze mnie po prostu offspringowiec Wink


Ostatnio zmieniony przez Ameretat dnia Pon 22:12, 28 Lip 2008, w całości zmieniany 2 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Plina!
Sexi Flexi.


Dołączył: 08 Lut 2007
Posty: 2823
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/6
Skąd: Piotrkóóóóów

PostWysłany: Wto 13:38, 29 Lip 2008    Temat postu:

Oczywiście znam. Cool
Nie słucham ich namiętnie, ale lubię.
Mają coś w sobie takiego energetyzującego.
Przesłuchałam w życiu chyba tylko jedna płytę w całości, ale niestety nie pamiętam tytułu.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
blablabla
Tancerka Snu


Dołączył: 25 Lis 2007
Posty: 1665
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: sz-n
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Wto 17:30, 29 Lip 2008    Temat postu:

Fajni są, od czasu do czasu lubię posłuchać. Ale Pretty Fly ubóstwiam Cool.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Morphine.
Użytkowniczka Lipca.


Dołączył: 16 Gru 2006
Posty: 619
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/6
Skąd: Auf das Schloss.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Wto 17:35, 29 Lip 2008    Temat postu:

Tacy sobie.
Dowiedziałam się niedawno o nich. Nothingtown da się posłuchać jednakże hm.. ;c Nie mają tego ' czegoś ' w sobie.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Rasma
Martelina


Dołączył: 20 Cze 2011
Posty: 40
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z mamy i taty! ;P
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Sob 13:16, 13 Sie 2011    Temat postu:

Ciekawi są,ich muzyka jest taka...energiczna,napawająca optymizmem(pomimo nieoptymistycznych czasem tekstów) Smile
Hit that znam od...3 klasy podstawówki i dotąd mi się nie znudziła,może ze względu na sentyment?
A może to ich 'zadziorne coś' tak na niektórych działa?(m.in. na mnie) Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
wiszniewski
Teletubiś


Dołączył: 21 Sty 2016
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Jawor
Płeć: Chłopak

PostWysłany: Wto 11:02, 26 Sty 2016    Temat postu:

Fajna kapela grająca punk rocka. Mam kilka ulubionych piosenek, których słucham.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
lukasz1991
Teletubiś


Dołączył: 28 Sty 2016
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Chłopak

PostWysłany: Czw 15:57, 28 Sty 2016    Temat postu:

Również słucham. Mają takie pobudzające, energetyczne kawałki. No w końcu punk rock Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
chordtenes
Teletubiś


Dołączył: 08 Lip 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Pią 13:13, 08 Lip 2016    Temat postu:

bardzo fajny zespół, żałuję, że jak byli w PL ostatnio to nie dałam rady ich zobaczyć Sad
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Marcelka_0924
Muchomorek


Dołączył: 14 Cze 2016
Posty: 63
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Śro 12:55, 13 Lip 2016    Temat postu:

Bardzo lubię ich słuchać, mają fajne kawałki, przy których od razu poprawia się humor
Powrót do góry
Zobacz profil autora
DrChavez
Teletubiś


Dołączył: 12 Lip 2016
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Radom
Płeć: Chłopak

PostWysłany: Czw 13:57, 14 Lip 2016    Temat postu:

Super, dzięki wielkie Smile Przyda mi się to na pewno Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Martija11
Teletubiś


Dołączył: 13 Lip 2016
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Czw 20:07, 04 Sie 2016    Temat postu:

To zdecydowanie mój ulubiony zespół. Mam czasem wrażenie jakby na koncertach świat się zatrzymywał. Czuję się jak w raju Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
iesiu
Teletubiś


Dołączył: 11 Sie 2016
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Słupsk
Płeć: Chłopak

PostWysłany: Czw 14:36, 11 Sie 2016    Temat postu:

Ja tam ich niezbyt lubię...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Shi
Męczycielka klawiatury


Dołączył: 16 Kwi 2014
Posty: 176
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Czw 9:57, 25 Sie 2016    Temat postu:

Uwielbiam ich od wczesnych lat liceum! Kocham takie mocne dźwięki.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
francja
Męczycielka klawiatury


Dołączył: 02 Lip 2015
Posty: 115
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 12:47, 22 Wrz 2016    Temat postu:

O dziwo lubiłam ich bardziej jak byłam młodsza, koniec podstawówki, początek gimnazjum. Może to był jakiś okres buntu? Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kwiatuszek1
Potencjalny geniusz


Dołączył: 27 Lip 2015
Posty: 444
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Sob 13:02, 26 Lis 2016    Temat postu:

jak chodziłam do gimnazjum to dużo ich słuchałam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dziewczyński świat! Strona Główna -> Muzyka
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin