Forum Dziewczyński świat! Strona Główna Dziewczyński świat!
Forum dla dziewczyn :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Placebo

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dziewczyński świat! Strona Główna -> Muzyka
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
eLIJGa
Zaklinaczka mrówek


Dołączył: 16 Sie 2005
Posty: 203
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Pon 20:50, 08 Paź 2007    Temat postu: Placebo

ledwo wierzę, że nie ma takiego tematu oO



Placebo – rockowo-alternatywny zespół muzyczny założony w 1994 roku. Dzięki dużemu zainteresowaniu tego rodzaju muzyką, szybko pozyskał popularność w Anglii. Obecnie tworzą go Brian Molko (wokal, gitara, klawisze) i Stefan Olsdal (gitara basowa, gitara, klawisze).
Tydzień temu (01.10.07) z zespołu odszedł Steven Hewitt (perkusja). [ Crying or Very sad ]


Dyskografia:
Placebo (1996)
Without You I'm Nothing (1998)
Black Market Music (2000)
Sleeping with Ghosts (2003)
Placebo. 10th anniversary collectors edition (2006)
Meds (2006)

Teledyski (nie wszystkie):
[link widoczny dla zalogowanych] (jak ktoś nie zna, to po lewej jest Brian-wokalista;p)
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych] (no dobre, live a nie klip, ale lubię;p)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
potosia
Łoś Super Ktoś


Dołączył: 09 Lip 2007
Posty: 1478
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Somewhere in hell

PostWysłany: Pon 21:13, 08 Paź 2007    Temat postu:

Ogólnie ich nie słucham, ale podobają mi się dwa utwory:
"Every me every you" ze "Szkołu uwodzenia" ^^
i "The bitter end".
Powrót do góry
Zobacz profil autora
julian
Męczycielka klawiatury


Dołączył: 21 Sie 2007
Posty: 103
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: RcK

PostWysłany: Pon 22:45, 08 Paź 2007    Temat postu:

molko ma troche irytujący głos, ale ujdzie. mi sie strasznie podobają pewne ich piosenki w takim, hm, określonym stylu... ja to nazywam pioenkami "toczącymi się" - np. "meds", "twenty years", "the bitter end".

w ogóle to jak kiedyś nakręce film o jakimś samobójcy, to "meds" bęzie leciało na napisach końcowych Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Lothellie
Zaklinaczka mrówek


Dołączył: 11 Cze 2006
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Londyn po północy
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 20:59, 27 Sty 2011    Temat postu:

Podobają mi się tylko wybrane utwory na czele z "Every Me and Every You". Całych ich płyt nie trawię.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Akashia
Teletubiś


Dołączył: 30 Maj 2011
Posty: 2
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Pon 10:24, 30 Maj 2011    Temat postu:

Witam, proszę o małą pomoc. W radiu Wnet, w „Poranku Wnet” między 7mą, a 7:15 leciała ostatnio bardzo fajna piosenka…niestety nie pamiętam, w którym to było dniu…z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam
Powrót do góry
Zobacz profil autora
sewekrusek
Teletubiś


Dołączył: 25 Sie 2014
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Opoczno
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pon 9:35, 25 Sie 2014    Temat postu:

Fajny klimat. Ściągnąłem i dodałem do utworów do auta. Bo na co dzień troszkę za mocne.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
marla
Męczycielka klawiatury


Dołączył: 15 Paź 2014
Posty: 179
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pią 10:15, 07 Lis 2014    Temat postu:

Kiedy mają pojawić się w Polsce?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tomaszjawor10
Teletubiś


Dołączył: 19 Lis 2014
Posty: 3
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Śro 12:35, 19 Lis 2014    Temat postu:

Bardzo lubię ten zespół, ale szkoda że odszedł Stephen Hewitt. Czekam na koncert w Polsce.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
MałaMi
Teletubiś


Dołączył: 12 Sty 2015
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pon 14:48, 12 Sty 2015    Temat postu:

Uwielbiam ich, moje klimaty :]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Maksim
Teletubiś


Dołączył: 13 Lut 2015
Posty: 1
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Chłopak

PostWysłany: Pią 11:06, 13 Lut 2015    Temat postu:

Bardzo lubie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
namirska
Teletubiś


Dołączył: 09 Mar 2015
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: mazowieckie
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pon 20:16, 09 Mar 2015    Temat postu:

Podobają mi się starsze płyty, te najnowsze jakoś do mnie nie trafiają.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
JarekCzyz
Dziub Dziub


Dołączył: 20 Mar 2015
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Sob 11:27, 21 Mar 2015    Temat postu:

Jednej z moich ulubionych zespołów.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
JuliaT
Dziub Dziub


Dołączył: 22 Mar 2015
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Nie 1:14, 22 Mar 2015    Temat postu:

Właśnie ich słucham.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Kazimierz_2
Teletubiś


Dołączył: 29 Mar 2015
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Chłopak

PostWysłany: Pon 21:36, 30 Mar 2015    Temat postu:

Uwielbiam ten zespół.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
UllaM
Dziub Dziub


Dołączył: 22 Kwi 2015
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Śro 22:42, 22 Kwi 2015    Temat postu:

Zespół bardzo szybko się rozwija.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
JaskoL
Dziub Dziub


Dołączył: 19 Maj 2015
Posty: 10
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Wto 3:47, 19 Maj 2015    Temat postu:

Bardzo dobry zespół, ale według mnie na początku grali lepszą muzykę.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
miska90
Dziub Dziub


Dołączył: 11 Lis 2016
Posty: 15
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pią 15:25, 11 Lis 2016    Temat postu:

ochh stare dobre placebo, byłam ich wielką fanką kilka dobrych late temu. Idealnie pasowali do mojej neurotycznej natury. Teraz z tego wyrosłam albo może oni się zepsuli....tak czy inaczej żałuję, że z zentymentu nie pojechałam na ich ostatni koncert na Torwarze:/
Powrót do góry
Zobacz profil autora
szpinaczek
Teletubiś


Dołączył: 18 Maj 2017
Posty: 4
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 19:26, 18 Maj 2017    Temat postu:

miska90... ostatni koncert na Torwarze... rok 2016... Oj, kochana MASZ CZEGO ŻAŁOWAĆ!!!! Very Happy


Ja jestem ich wierną fanką od wydanie Every me every you. Miałam wtedy jakies 10 lat? Tez towarzyszyli mi w czasie mojego neurotycznego dojrzewania... Czy z tego wyrosłam. Z pewnością, ale nadal ich bardzo cenię. Pan Molko jest fascynująco dziwny... Wiem, że żadnego koncertu w Polsce nie opuszczę... Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dziewczyński świat! Strona Główna -> Muzyka
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin