Forum Dziewczyński świat! Strona Główna Dziewczyński świat!
Forum dla dziewczyn :)
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy    GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

Kuchnia- Przepisy na dobre potrawy!!!
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dziewczyński świat! Strona Główna -> Kuchnia
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tailyweily
Najbardziej krejzi użytkowniczka.


Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 4080
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/6

PostWysłany: Pią 21:08, 20 Lip 2007    Temat postu:

Z tego co pamietam to sie poprostu robi z mąki tej najdrozszej yyyy pszennej nie nie kurde z glowy mi wylecialo xD i z woda to sie miesza... Jakie sa rodzaje maki to ci powiem ktora xD
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Plina!
Sexi Flexi.


Dołączył: 08 Lut 2007
Posty: 2823
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 2/6
Skąd: Piotrkóóóóów

PostWysłany: Pią 21:14, 20 Lip 2007    Temat postu:

i tylko to? a jakie przyprawy bo to m,usi chyba miec jaks smak xD z reszta zajrzę w necie jezyk a ja mam przpisy na pizze Pizza Hut jezyk
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tailyweily
Najbardziej krejzi użytkowniczka.


Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 4080
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/6

PostWysłany: Pią 21:15, 20 Lip 2007    Temat postu:

Bez przypraw no troche tam soli i tyle... To taki zwykly placek z mąki
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Sob 10:50, 21 Lip 2007    Temat postu:

Szklanka Ryżu
1,5 Szklanki Wody
1/4 Masła(prawdziwego! Z dużą zawartością tłuszczu! - potrzeć w wiórki)
1 puszka kukurydzy
1 seler naciowy(pokrojony w kostkę - ja akurat wolę wersję bez zieleniny)
1/2 łyżeczki szafranu (Przyprawy z szafranem albo Old Bay)
Mała łyżeczka soli

Wszystko wymieszać i wsypać do naczynia żaroodpornego. Zapiekać i zapiekać Smile Właściwie to dopóki, dopóty woda nie zostanie wsiąknięta przez ryż, a reszta nie wyparuje.

Można ryż dowolnie zapiekać z warzywami, kurczakiem.. ja wolę solo, z kukurydzą Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Runnel
Zaklinaczka mrówek


Dołączył: 14 Cze 2007
Posty: 280
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Sob 12:16, 21 Lip 2007    Temat postu:

[off] Ciekawe. Na pewno wypróbuję!
Może dodam jeszcze jakieś warzywo do kukurydzy! ^^ [/off]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Sob 12:22, 21 Lip 2007    Temat postu:

'Prawdziwe' masło to takie, które ma ponad 82% tłuszczu. Very Happy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
betka
Tancerka Snu


Dołączył: 23 Mar 2007
Posty: 1765
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Nie 9:33, 22 Lip 2007    Temat postu:

Hmm...niewiem czy sie tu nadaje,ale ok.
Podam wam swietny przepis na sos:
Składniki:

*100 g sera pleśniowego
*Mały kubek śmietany(36%)
+meksykańskie chipsy tzw.nachos

Sposób przygotowania:
Rozpuść ser w podgrzanej śmietanie.Nie trzeba tego wszystkiego doprawiać.Przelej sos do miseczki.Chipsy są świetne do maczania w tym sosie.Na impreze polecam.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pon 13:11, 23 Lip 2007    Temat postu:

To ja zapodam przepisem na zapiekankę ^^.
Kilka ziemniaków (podług uznania)
Kawałek kiełbasy (ilość też wg. zachciewajki autora)
Puszka kukurydzy i groszku
Jajko (lub jajka, można dowolnie modyfikować)
Ew. warzywa - brokuły, pomidory, ja wolę moduł brokułowy Smile
Zupa cebulowa w proszku, najlepiej Knorra
Przyprawy.
Masło
Żółty ser
Naczynie żaroodporne Laughing

Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w talarki, surowe. Kiełbasę też obrać ze skórki i pokroić w talarki. Jajko rozbić w filiżance z odrobiną pieprzu i soli, kukurydzę i groszek odcedzić na sitku. Brokuły/pomidory wg. własnego uznania. Zupę cebulową przygotować wg. przepisu na opakowaniu.
Układać jak się podoba - ja lubię warstwowo. tj.formę wysmarować masłem, Ziemniaki (radzę ziemniaki na dno), kiełbasa, przelać jajkiem, pospyać startym na grubych oczkach serem, znów ziemniaki, kiełbasa, i przesypuję co jakiś czas groszkiem z kukurydzą. na koniec zalać zupą cebulową (potem się robi niebo w gębie o_o). Trochę wszystko posolić, ale nie za dużo. Wstawić do piekarnika na około godzinę, zależy od mocy.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Insolent
Kochanka Laptopa


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 978
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Gorlice :)
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 19:58, 26 Lip 2007    Temat postu:

Sowa Bez Oka napisał:
pomidory ze śmietaną:

Kroisz pomidory w kostkę
wrzucasz do miski
kroisz cebulę w kostkę
wrzcasz do miski
bierzes kefir/jogurt naturalny/ smietanę
wrzucasz do miski
bierzesz pieprz
pieprzysz
bierzesz sol
solisz
bierzesz łyżkę/ widelec
mieszasz
mieszasz
bierzesz chleb, kroisz na kromki
bierzesz masło
smarujesz
bierszesz wszystko
jesz
bierzesz wszystko
zmywasz


To ja robie podobnie tylko bez pieprzu:D Daje sobiem śmietane i biały ser:D Pychoootka :DNo i ogórki czasem. Oczywiście duuuużo soli:D
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 20:14, 26 Lip 2007    Temat postu:

A ja sobie nie wyobrażam np. ze śmietaną jeść Mad. Wolałabym zdecydowanie z mozarellą...
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Insolent
Kochanka Laptopa


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 978
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Gorlice :)
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 20:16, 26 Lip 2007    Temat postu:

Porcelain_Princess napisał:
A ja sobie nie wyobrażam np. ze śmietaną jeść Mad. Wolałabym zdecydowanie z mozarellą...



Jak się da duuużo soli to tylko czujesz ser ,pomidory i sóóóóol xD
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 20:42, 26 Lip 2007    Temat postu:

A potem się dziwisz, czemu ci zadek nie chce w dżinsy wejść, a potem przychodzi olśnienie - "to śmietana!"
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Insolent
Kochanka Laptopa


Dołączył: 03 Kwi 2007
Posty: 978
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Gorlice :)
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 20:51, 26 Lip 2007    Temat postu:

Porcelain_Princess napisał:
A potem się dziwisz, czemu ci zadek nie chce w dżinsy wejść, a potem przychodzi olśnienie - "to śmietana!"


O wypraszam sobie to nie efekt śmietany ,ponieważ żadko jem tego typu sałatki! Very Happy

Wielki tyłek to efekt słodyczy xD
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mischievous
Alfons


Dołączył: 12 Lip 2005
Posty: 4901
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 22:15, 26 Lip 2007    Temat postu:

Porcelain_Princess napisał:
A potem się dziwisz, czemu ci zadek nie chce w dżinsy wejść, a potem przychodzi olśnienie - "to śmietana!"

Pare centymetrow to nic w porownaniu z dzialaniem duzej ilosci bialej soli.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
potosia
Łoś Super Ktoś


Dołączył: 09 Lip 2007
Posty: 1478
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Somewhere in hell

PostWysłany: Czw 23:02, 26 Lip 2007    Temat postu:

Przepis na biszkopt:

*8 jajek
*1,5 szkl. mąki
*1,5 szkl. cukru
*1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
*2 łyżki ciepłej wody

Z białek jaj ubijamy pianę mikserem, do ubitej piany dodajemy cukier, następnie żółtka i dalej ubijamy. Potem wlewamy wszystko do miski, dodajemy makę z proszkiem do pieczenia i 2 łyżki wody i mieszamy. Całośc wkładamy do rozgrzanego (180 stopni) piekarnika i pieczemy ok 30-40 min.

Po ostygnięciu przekroic ciasto na pół i przełożyc kremem bądź galaretką (licze na pomysłowośc).

SMACZNEGO! Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Czw 23:14, 26 Lip 2007    Temat postu:

Soli powinno się jeść przepisowo chyba z 16g dziennie, a przeciętny zjadacz chleba powiela tę ilość xx razy.

Odnośnie biszkoptu - mi prawie zawsze wychodzi zakalec. Niewiadomo dlaczego.

Chlebowy obiad Laughing
Trochę chleba, wg. uznania, lub bułka
Masło
Może być np. bekon, pokrojona w kostkę kiełbasa,
Warzywa,
Przyprawy.

Chleb kroimy w kostkę lub wąskie paski, podsmażamy na patelni na maśle aż zrobi się rumiane. Dorzucamy do tego kiełbasę lub bekon (jeżeli bekon to lepiej wcześniej wysmażyć cały ten tłuszcz - w końcu efekt pieczenia grzanek za długo będzie taki, że zrobią się czarne a bekon wciąż niezbyt przypieczony). Potem można do tego dorzucić np. pomidory pokrojone w kostkę lub inne warzywa, oczywiście troszkę dosolić. Potem można ewentualnie wg. uznania udekorować przyprawami.

Ot, taki tam zapchajżołądek. Od biedy może być!
Powrót do góry
Zobacz profil autora
potosia
Łoś Super Ktoś


Dołączył: 09 Lip 2007
Posty: 1478
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Somewhere in hell

PostWysłany: Czw 23:25, 26 Lip 2007    Temat postu:

Porcelain_Princess nie mam pojęcia czemu Ci zakalec wychodzi, może piecz trochę dłużej, a przed wyłączeniem piekarnika włóż w ciasto patyczek od szaszłyków i sprawdź czy jest mokry, jeżeli tak to piecz dalej a jak nie to wyciągaj:)
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mischievous
Alfons


Dołączył: 12 Lip 2005
Posty: 4901
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pią 2:51, 27 Lip 2007    Temat postu:

Nie ma nic lepszego jak zakalec w biszkopcie <3
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pią 8:26, 27 Lip 2007    Temat postu:

Ja umiem zrobić z biszkopta zakalec, za to nic nie ma startu do mojego sernika ze złotą rosą Laughing

Upiekę to i zdjęciem zarzucę Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
potosia
Łoś Super Ktoś


Dołączył: 09 Lip 2007
Posty: 1478
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Somewhere in hell

PostWysłany: Pią 9:32, 27 Lip 2007    Temat postu:

Porcelain_Princess uwielbiam ten sernik! chciałam w sumie wrzucic przepis na niego, ale zapodziałam gdzieś co?? on jest boski i wszyscy się nim zajadają jak go robię ^^

A tu jeszcze przepis na pączki:)

*25 g twarogu
*2 jaja
*1 łyż. proszku do pieczenia
*krztyna cukru waniliowego
*1 szkl. mąki

Ugniatasz wszystko, posypujesz mąką, wałkujesz. Następnie wycinasz jaki kształ sobie zażyczysz. Pieczesz w głębokim oleju. Na koniec posypujesz cukrem pudrem, albo marmoladą Smile

SMACZNEGO
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pią 10:10, 27 Lip 2007    Temat postu:

A pączki się nie smaży?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Trufla
Alfons


Dołączył: 21 Sty 2007
Posty: 2606
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pią 11:24, 27 Lip 2007    Temat postu:

Mischievous napisał:
Nie ma nic lepszego jak zakalec w biszkopcie <3

Ja placek drożdżowy jem tylko wtedy, kiedy wychodzi zakalec Mr. Green. Inny mi nie smakuje.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
potosia
Łoś Super Ktoś


Dołączył: 09 Lip 2007
Posty: 1478
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Somewhere in hell

PostWysłany: Pią 11:47, 27 Lip 2007    Temat postu:

Porcelain_Princess napisał:
A pączki się nie smaży?


SMAŻYSZ w głębokim oleju. Wszyscy wiedzą o co chodzi Razz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pią 12:07, 27 Lip 2007    Temat postu:

Napisałaś o pieczeniu, stąd też się zdziwiłam.

Tak btw. ma ktoś przepis na ucierane ciasto drożdżowe?
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tuuli
Mistrzyni avatarów.


Dołączył: 05 Wrz 2007
Posty: 939
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: trzeci karton od lewej
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Pią 17:38, 07 Wrz 2007    Temat postu:

A ja proponuję kupić karpatkę (wystarczy krem w proszku) i zrobić Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Śro 17:23, 12 Wrz 2007    Temat postu:

Niby tak, ale ja np. nie przepadam za ciastkami z pudełka..zwyczajnie mi nie smakują, poza tym dla mnie takie ciasto nie wymaga wysiłku. Jak przy szarlotce sobie potniesz całe paluchy krojąc jabłka, to przynajmniej masz jakąś radochę Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Tuuli
Mistrzyni avatarów.


Dołączył: 05 Wrz 2007
Posty: 939
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: trzeci karton od lewej
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Śro 18:35, 12 Wrz 2007    Temat postu:

Szarlotki nie lubię robić, a karpatka, to jedyne ciasto z pudełka, które robię - tak normalnie, to robie sama
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Angel xD
Tancerka Snu


Dołączył: 03 Sie 2007
Posty: 1647
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/6

PostWysłany: Nie 21:19, 04 Lis 2007    Temat postu:

Ja umiem ugotować tylko chińską zupkę ^^
Jako, że jestem wege, muszę gotować sobie sama. Kiedyś chłopak u mnie był i spróbował mojego 'cuda' w postaci chińskiej mrożonki z ryżem i stwierdził, że to wcale smaku nie ma ^^ Jakiś czas później zrobiłam spaghetti to poprosił, żebym więcej nie gotowała. Dziwło go tylko jedno, że ja jestem w stanie jeść te breje, bo podbnież to spaghetti nie różniło się zbytnio smakiem od tego ryżu ^^
Powrót do góry
Zobacz profil autora
betka
Tancerka Snu


Dołączył: 23 Mar 2007
Posty: 1765
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Pon 11:42, 31 Gru 2007    Temat postu:

Dziewczyny! Pilnie potrzebuje jakikolwiek sprawdzony przepis na koreczki. Byle jakie, byleby nie słodkie. No i, żeby łatwe do zrobienia były.
Powrót do góry
Zobacz profil autora
patinia
Martelina


Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Wto 23:04, 15 Sty 2008    Temat postu:

ja też nie umiem gotować dlatego często korzystam z dań gotowych i oczywiście mrożonek. Jedyna potrawa, która wychodzi mi wyśmienicie i potwierdzam to nie tylko ja to chińszczyzna.
Kroję w kawałeczki pierś z kurczaka i jedną cebulkę, do tego dodaje przyprawy ostrą paprykę, pieprz sol i przyprawę kuchenną do smaku , smaże to wszystko na oliwie z oliwek okolo 15 minut,az cebulka się zeszkli. W garnku nastawiam wode z solą i wrzucam torebki z ryżem. Jak mięso jest już miekkie dodaje warzywa mrożone tzn mieszankę chińską, najbardziej smakuje mi frosty i smaże to jeszcze jakieś 10 minut pod przykryciem , dodaje sos, najczęściej fix i jeszcze 10 minut mieszając. ryżwykładam na talerz i polewam moim sosem...pychaaaaaaaaaaaaaaaaaa:) proponuje wszystkim .wydaje się skomplikowane, ale jest proste skoro ja to potrafięSmile
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Ameretat
Tancerka Snu


Dołączył: 27 Gru 2006
Posty: 1700
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6
Skąd: Z trzeciego pudła od lewej.
Płeć: Dziewczyna

PostWysłany: Śro 16:44, 16 Sty 2008    Temat postu:

Ja bym jeszcze podsmażyła ryż, zamiast dawać tylko taki ugotowany, miękki Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora
patinia
Martelina


Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Wto 21:58, 22 Sty 2008    Temat postu:

No w sumie to dobry pomysł , dzięki Ameretat następnym razem tak zrobięSmile))
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Śro 17:28, 20 Lut 2008    Temat postu:

pasta musztardowo-jajeczna.

na mala porcje:
3 jajka,
mala cebula,
lyzeczka musztardy (jesli wolisz "mocna" paste, to daj lyzke stolowa),
lyzke stolowa masla,
troche pieprzu ziolowego mielonego,
troche soli i cukru.

jajka ugotowac, obrac i rozdziabac widelcem jak najdrobniej. wsypac do miski. cebule drobno pokroic i dodac do jajek. dodajemy do tego musztarde i maslo, troche pieprzu, soli i odrobine cukru. mieszamy na gladka paste.
na wieksza porcje trzeba skladniki podwoic, czyli 6 jajek, 2 cebule etc.
pasta jest dobra na talerz i kanapki.
(przepis z "Lasucha" M. Musierowicz)

pasta jest pyszna. trzeba tylko uwazac na cebule, zeby nie byla zgnila i za miekka.


Ostatnio zmieniony przez Gość dnia Śro 17:28, 20 Lut 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Exstasy
Muchomorek


Dołączył: 12 Lut 2008
Posty: 69
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Śro 18:18, 20 Lut 2008    Temat postu:

Mój tata czasem robi taką paste, jest bardzo dobra =]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
tailyweily
Najbardziej krejzi użytkowniczka.


Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 4080
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/6

PostWysłany: Śro 18:22, 20 Lut 2008    Temat postu:

Ale ta cebula surowa czy smażona czy gotowana? ;]
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Śro 21:39, 20 Lut 2008    Temat postu:

surowa ^^.
Powrót do góry
tailyweily
Najbardziej krejzi użytkowniczka.


Dołączył: 25 Sty 2006
Posty: 4080
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/6

PostWysłany: Śro 21:39, 20 Lut 2008    Temat postu:

O to w ogole nie moje gusta bleeee surowa cebula jest bleeee tak jak czoch czy inne tego typu rzeczy bleeeeee nienawidze cebuli xD
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Gość






PostWysłany: Śro 21:41, 20 Lut 2008    Temat postu:

cebula rulez wlasnie! jezyk mniamciu mniamciu ^^.
Powrót do góry
patinia
Martelina


Dołączył: 05 Sty 2008
Posty: 26
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Pon 22:08, 17 Mar 2008    Temat postu:

no i tu właśnie wychodzi ze każdy lubi co innego, bo ja akurat cebulę lubię, ale też zależy kiedy i do czego, a wracając do przepisów podaje przepis na nadziewaną ciabattę z mozzarellą..Smile
składniki; opakowanie włoskich warzyw z sosem( ja dodaje frosty), 1ciabatta, 250 g mozzarelli, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 1 łyżka gęstej śmietanę
przygotowanie;
Włoskie warzywa przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, dodać 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Do warzyw dodać śmietanę i zdjąć patelnię z ognia.Ciabattę rozciąć wzdłuż i wydrążyć. Następnie wypełnić ją mieszanką warzywną i posypać okruszynami ciabatty. Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na wierzchu ciabatty. Zapiekać 15 minut w podgrzanym uprzednio piekarniku w temp. 200˚C, aż ser uzyska złotobrązowy kolor.
smacznego:)))
Powrót do góry
Zobacz profil autora
betka
Tancerka Snu


Dołączył: 23 Mar 2007
Posty: 1765
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/6

PostWysłany: Śro 15:29, 16 Kwi 2008    Temat postu:

Mam spraweeeeeee...
Potrzebuję przepis na coś co będzie dobre na romantyczną kolacje jezyk (nie dla mnie). Dla koleżanki. Dałam jej przepis na ryz tajaka, ale doszla do wniosku, że nie może eksperymentować. No to kuchareczki, macie jakies propozycje jezyk?


Ostatnio zmieniony przez betka dnia Śro 15:29, 16 Kwi 2008, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Dziewczyński świat! Strona Główna -> Kuchnia
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001 - 2005 phpBB Group
Theme ACID v. 2.0.20 par HEDONISM
Regulamin